Кришталева вода Прилук

15 серпня 2024 року на базі Прилуцького гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Івана Франка Чернігівської обласної ради відбувся Всеукраїнський онлайн-вебінар “Кришталева вода Прилук”. Співорганізаторами виступили: Проєкт «Екоспектр» створений в межах програми UPSHIFT, національну хвилю якого реалізує ГО «СКЦ «Задзеркалля», за підтримки ЮНІСЕФ та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW; Комунальне підприємство «Прилукитепловодопостачання» Прилуцької міської ради Чернігівської області (м. Прилуки, Україна); Комунальний заклад «Прилуцький центр первинної медико-санітарної допомоги» (м. Прилуки, Україна); Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького (м. Запоріжжя, Україна) та Рада молодих вчених Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького (м. Запоріжжя, Україна).

Захід проходив у режимі онлайн за наступними напрямками:

  • Екологічна безпека та водні ресурси (оцінка якості води у природних водних джерелах; вплив промисловості на екологічний стан водних ресурсів; методи моніторингу та очищення води; управління водними ресурсами та їх захист).
  • Здоров’я та безпека (вплив якості питної води на здоров’я населення; методи забезпечення безпеки питної води; санітарні норми та стандарти якості води; профілактика водопов’язаних захворювань).
  • Екологічні аспекти водоочищення (вплив забрудненої води на
    екосистеми; методи зменшення екологічного навантаження від водоочисних споруд; еко-дружні рішення у водоочищенні).
  • Практичні кейси та досвід (успішні проєкти з очищення води в Україні та за кордоном; обговорення реальних кейсів та результатів; питання та відповіді, дискусія).
  • Інновації та майбутні перспективи, анонси майбутніх заходів:
    – Воркшоп з підвищення екологічної свідомості населення Прилуцького району «Екологічне лідерство та громадський активізм» (м. Прилуки, Україна);
    – Тренінг з розвитку екологічної свідомості, технік, методів очищення джерел та обговорення існуючих кейсів «Ефективне очищення природних джерел» (м. Прилуки, Україна);
    – Толоки з розчищення та облаштування джерел у місті Прилуки та Прилуцькому районі (села Боршна та Манжосівка);
    – Фінальний захід «Чисті джерела: внесок у майбутнє» (м. Прилуки, Україна).

Від нашого університету з доповіддю “Стан якості питної води Запорізької області та його зміни внаслідок військових дій” виступив викладач-стажист кафедри біології людини та екології Сидоренко А.І.

Previous Article
Next Article